You are currently viewing חיפוש מניות: לא מה ששאלתם.

חיפוש מניות: לא מה ששאלתם.

השאלה הכי שכיחה שאני נשאל עליה היא איך לחפש מניות.

רוב השאלות מתרכזות במה לחפש ולפעמים גם איך (איזה כלי). שאלות שכיחות לדוגמא:

  1. מה הקריטריונים הבסיסיים ביותר לחיפוש?
  2. האם להוסיף פרמטרים פיננסים לסורק?
  3. מה הווליום המינימאלי שמתאים לעסקאות סוינג?
  4. איזה סורק מומלץ?

הבנתם את הרעיון.

אין ספק, שאלות חשובות ומעניינות.

הנה דעתי על חיפוש מניות ואף מילה על מה ואיך לחפש.

במשך תקופה ארוכה העקב אכילס שלי היה חיפוש מניות או אם לדייק יותר, מוכנות למסחר. ייתכן והייתי מרוכז בלמצוא את נוסחת הפלא שתתן תוצאות מופלאות בדיוק של לייזר, ששכחתי שבסוף צריך לבצע את העבודה. אולי זה הרגיש לי בזבוז זמן לחפש מחט בתוך ערמת שחט, לפני גילוי הפטנט שימגנט אליי את האוצר. בשורה התחתונה לא מצאתי דרך להגיע מוכן.

מה שהכי הדהים אותי, שגם כשהאמנתי שאני מחזיק בנוסחת החיפוש, עדיין לא מצאתי דרך להגיע מוכן. אפילו שידעתי שלהגיע מוכן זה כנראה הדבר הכי חשוב במסחר והאמנתי שהמטרה היא להגיע מוכנים ולחכות להזדמנות (כך נפגוש את אלילת המזל).

 מבינים? ידעתי מה אני רוצה לעשות, אפילו ידעתי איך לבצע (איזה תוכנות) אבל לא הצלחתי לבנות הרגל נכון. בנית ההרגל הייתה קריטית לביצוע המשימה. וזה מסתבר לא בא בקלות (לרובנו). בהתחלה חשבתי שזה מעצלנות. אף פעם לא הייתי חזק בשיעורי בית. היום אני מבין שלא שאלתי את השאלות הנכונות.

השאלות הנכונות

הגילוי הגדול מבחינתי היה שאין (לי) נוסחת פלא ובטח זה לא מה שהופך סוחר חובבן למקצוען. בסוף אני מאמין בחיפושים בסיסיים, מינימליסטים, לא משהו שלא ניתן למצוא ברשתות החינמיות. התשובה הייתה במקום אחר, הרגלים כבר אמרנו?!

ה-מה וה-איך נרכשים בקלות יחסית, אבל לבנות תהליך עבודה נכון ועקבי הוא סיפור אחר לגמרי. המטרה שלנו היא לבנות תהליך נכון שנוכל לעמוד בו לאורך זמן וכמובן שיספק את התוצאות.

תהליכי עבודה והרגלים חדשים ונכונים הפכו למטרה החדשה.

אחרי שהגדרנו את המטרה, בואו נוסיף עוד כמה שאלות על חיפוש מניות:

  1. מתי מחפשים מניות?
  2. איך מנהלים רשימות מעקב?
  3. כמה זמן להשקיע בחיפוש מניות?
  4. מהם השלבים למציאת מניה איכותית?

התשובות יעזרו לכם בבניית התהליך.

לחשוב תהליך עבודה

הנה כמה רעיונות שיעזרו לכם לבנות תהליך עבודה נכון:

  • הגדירו משימה ביומן

הסוד נמצא בעשייה, ועשייה קשורה בהרגל שהופך לחסר מאמץ. לכן, כדאי מאוד לסגור ביומן זמן מוגדר לטובת משימת החיפוש. כדאי לבחור ביום קבוע ובזמן קבוע. אם תתמידו, וייתכן שבהתחלה יהיה קשה, לא תצטרכו את היומן תוך זמן קצר יחסית. אתם פשוט תשבו לבצע את אותן פעולות באותן שעות כפי שהתרגלתם.

  • שמרו על סדר

נהלו רשימות. לזכור בע"פ זו לא שיטה טובה. גם לא לרשום את שם המניה על פתק.

יש המון כלים, אם בתוכנת המסחר או בתוכנה אחרת כמו trading view שמאפשרות ניהול רשימות. נהלו את הרשימות בחוכמה לפי תפיסתכם. לדוגמא, רשימת מניות נפרדת ללונג ולשורט. אם נניח אתם סוחרים רק ללונג אבל לטווחי זמן שונים, רשימות מותאמות אינטרוול זמן יהיו בחירה נכונה יותר.

  • רעננו את רשימות העבודה

אחת לשבוע אני עובר על רשימת המניות שלי ולפני שאני מחפש להוסיף מניות חדשות, אני מוציא מהרשימות מה שכבר לא רלוונטי. למניות יש נטייה להיתקע בתוך הרשימות, לכן לפעמים, כאשר מאבדים שליטה על הרשימה, אפשר למחוק את כל הרשימה ולהתחיל מהתחלה. זה ישמור את איכות הרשימה בסטנדרט גבוה.

  • כתבו את תוכנית החיפוש.

זה חשוב לדעת מה אתה רוצה לעשות (לחפש מניות) אבל תופתעו כמה חורים יש בתוכנית ברגע שתחליטו לכתוב אותה. יש משהו שונה ברמת הדיוק הנדרשת ברגע שאתה מעלה את הדברים על דף. נסו לכתוב בתוכנית העבודה שלכם את הדברים הבאים:

  1. מהם הקריטריונים לחיפוש.
  2. ציינו את שיטת החיפוש (מהכלל לפרט לדוגמא).
  3. הגדירו את שלבי החיפוש
  4. באיזה כלים תשתמשו.
  5. הגדירו את לוח הזמנים.
  • שמרו על פשטות

זה אולי סעיף סובייקטיבי אבל אני משתדל לא להשתמש ב 5 סורקים שונים עם 20 מסננים בו זמנית. 90% מהזמן אני משתמש ב FINVIZ, עובר על 5-6 מסננים שהגדרתי מראש. לרוב כל סינון יניב בממוצע 100 תוצאות (זה משתנה משבוע לשבוע). בשאר הזמן מפעיל סורק נוסף בתוך תוכנת המסחר שלי, גם שם הגדרתי 5 מסננים שונים.

  • תהליך החיפוש יכול לקחת יותר מיום אחד

חיפוש מניות יכול לקחת מס שעות רב. לא מעט נתקל בתחושה מהשטח שמדובר בפעולה סזיפית, העבודה השחורה אם תרצו. האמת, שזה לא אמור להרגיש כך. אפשר לעבוד מנטאלית כיצד להגיע עם חיוך ותחושה כיפית למשימה הלא ככ סקסית (אין אקשן מחוץ לשעות המסחר), אבל אני מעדיף לנסות לתת טיפ פרקטי: חלקו את העבודה למס ימים. אתם לא חייבים לעבור על 1000 מניות ביום אחד. אתם לא חייבים לעבור על כל הסקטורים וכל הענפים ביום אחד. חלקו את משימות החיפוש למס חלקים. לדוגמא, אפשר להחליט לעבור כל יום על שני סקטורים (כך שתשלימו סבב במשך השבוע).

  • שני שלבי סינון

אני אוהב לחלק את תהליך החיפוש לשני שלבים: הראשון סינון ראשוני שמאתר את המניות החזקות שצברו אנרגיה. השלב השני, ניתוח מעמיק ובידול איכותי למניות מהשלב הראשון.

בדרך הזו בשלב הראשון אני מצמצם את עולם המניות למספר הרבה יותר קטן- בערך 50 מניות, ואז בשלב השני יכול להשקיע את כל המאמצים והמשאבים הדרושים לניתוח עומק איכותי.


נ.ב

אז איך בונים הרגל חדש?  התשובות לצ'רלס דוהיג מחבר הספר 'כוחו של הרגל'. מומלץ מאוד לקרוא. 

כתיבת תגובה