מסחר בשוק ההון נמדד בסופו של דבר במבחן התוצאה. למרות זאת אנו אומרים שבדרך לא נכון לנו להיות מונחים תוצאה אלא מונחים תהליך. המשמעות היא שלא נכון לנו לבחון עסקה לפי הרווח או הפסד אלא האם התנהגנו כמו סוחרים, כלומר האם קיימנו את הכללים שלנו. התנהלות כזאת תשרת אותנו בטווח הארוך להיות סוחרים שעומדים במבחן התוצאה. כמובן שבלי מרכיב הידע יהיה קשה להגיע למסקנה נכונה.
דרך נוספת להסתכל על זה היא לשאול את עצמינו האם היינו לוקחים את העסקה שוב ושוב. החוכמה לשאול את השאלה גם אחרי הפסדים אבל גם אחרי רווחים.
אתמול נכנסתי לעסקת לונג במניית NRG. לקחתי כמות קטנה מתוך כוונה לבנות עסקה שמאוד אהבתי במפה החודשית. במפה היומית זיהיתי תמיכה על קו פיבוט היסטורי (קו כחול, חשיבות בינונית במקרה הזה) וקצה של תנועה יורדת שמסתיים בסימן חוזקה. קצת קשה לראות את ה SOS במבט ראשון, אבל זה נגזרת של חוק שלישי של וויקוף מאמץ מול תוצאה. חשבתי גם על SO על נמוך אחרון מאמצע יוני (תוך כדי כתיבה רואה גם תבנית זהר "פתיחת רגליים").
היום המניה פותחת בגאפ 20% לטובתי (סגרה פלוס 29%), נעלתי רווח ואחפש הזדמנות להגדיל בהמשך לפי מפות גדולות.
אז האם הייתי לוקח את העסקה שוב? לא יודע. מהרהר לעצמי האם זה מזל של מתחילים או מזל של הטובים. את הלקח בשלב זה אקח לכיוון חשיבות המפות הגדולות.
הנה הגרף היומי עם מחיר הכניסה:
וזאת המפה חודשית:
הי אופיר
אחרי היציאה מקו המגמה למעלה הירידה היתה עם ווליום מאד גדול.האם זה לא גרם לך לחשוב על פיזור דווקא?(בגראפ החדשי)אולי העובדה ש-3 הנרות האחרונים בירידה היו נרות קונים?
הירידות אחרי פריצת טווח הדישדוש אכן הגיעו בווליום גדול (בעיקר בסוף המהלך) אך ההתפתחות אחרי גרמו לי לחשוב שזה ניעור בלבד.
זה די שכיח שתהליך ניעור (SO) מגיע בווליום גדול, בעיקר כאשר הירידה חדה וגורמת לפאניקה של קונים חלשים.