בתורה 4 מדרגות לניתוח המלל: פשט- פירוש מילולי, רמז-פרשנות נוספת, דרש- פרשנות מרחיבה, סוד- פרשנות מיסטית (בקיצור פרד"ס). ג'ון קיינס שהבין בכלכלה קצת יותר מיהדות תיאר רעיון דומה כשדיבר על מספר רמות חשיבה (רמה ראשונה, שנייה וכד'). אני מזכיר זאת בלי להיכנס לעומק העניין רק מכיוון שמבחן שני הקווים יכול להיראות מאוד פשטני ולא מדויק אבל מעבר לעניין הטכני שבהחלט קיים, אני מקווה שתתחברו גם לרמת פרשנות שמעבר למה שכתוב ומוצג בצורה קצת שטחית.
הרעיון של מבחן שני הקווים מבקש לפשט משהו שלמעשה מורכב יותר במציאות אך משרת אותנו במבחן התוצאה. שני הקווים, שלמעשה הינם קווי תמיכה והתנגדות בפשט מסתירים תובנות יותר עמוקות, בטח למי שבקיא בשיטתו של וויקוף. אנסה להסביר.
נקרא לשני הקווים בשמות הבאים:
- הקו האופקי
- הקו הזוויתי (למעשה כל קו שאינו 180 מעלות)
הקו האופקי
בחיפוש אחרי רעיון לעסקה אנו מחפשים מניה שיצרה סיבה (למי שלא מכיר וויקוף, זה נראה כמו דישדוש). טווח המסחר שבו מניה נסחרת משול לצבירת אנרגיה פוטנציאלית שעתידה להפוך לאנרגיה קינטית, כלומר פוטנציאל להתפתחות ורטיקלית של המחיר שאותה אנו מבקשים לנצל.
אם נתייחס לסיבה שאוגרת פוטנציאל להמשך עליות (איסוף), אפשר גם לתאר אותה כרצפה או בסיס שהמניה יצרה, שישמש אותנו לזיהוי רמת המחיר שאליו המחיר לא צפוי להגיע (ניתן להסיק על מיקום הסטופ).
הכי נוח להדגים בתמונות. התמונה הראשונה מתארת קו אופקי ברצפת הסיבה (בסיס) והתמונה השניה קו אופקי מעל חלקו העליון של הסיבה (נקרא לזה ערוץ או קו ההתנגדות של טווח המסחר).
קו אופקי שמתאר את רמת התמיכה של הסיבה:
גרף שבועי מניית GBT
קו אופקי שמתאר את רמת התמיכה של הערוץ (קו ההתנגדות של טווח המסחר התחתון הפך לתמיכה):
גרף שבועי מניית GBT
הקו הזוויתי
מטרת הקו הזוויתי היא לתזמן את הכניסה לטרייד. אנו רוצים לוודא בזמן הכניסה שהכסף החכם ששולט במחיר נמצא בצד שלנו. אם נמשיך בדוגמא הנ"ל אנו נרצה לתזמן כניסה ביחד עם שליטת הקונים. כדי לוודא שהצד השולט אכן של קונים נשתמש בקו זוויתי שיתאר את סיום שליטת המוכרים.
הנה שוב תמונה של הקו האופקי התחתון, הפעם עם קו זוויתי שמתאר את סיום שליטת המוכרים וכניסת הכח הנגדי של הקונים. הוספתי גם חץ לתיאור נק כניסה אפשרית.
מבחן שני הקווים לכניסה על רצפת האיסוף:
והנה התמונה עם הקו האופקי העליון ביחד עם הקו הזוויתי:
(שימו לב שלמניה זו יש אינטרפרטציות נוספות לקו הזוויתי שאולי היו מכניסות אותנו לעסקה בשלב מוקדם יותר)
ככה זה נראה לשורט (סיבה שהינה פיזור), בחלק העליון והתחתון של טווח המסחר.
חשוב לציין שמבחן שני הקווים אינו שיטת מסחר. זהו כלי שימושי גם למתחילים שרוצים לשפר את איכות העסקאות אבל גם למתקדמים שרוצים למסגר את הבנת התהליך. שימו לב שלא בכל עסקה הקווים בהכרח בזויות טריוויאליות (יש שלל זוויות ואפשרויות), ואולי המתנה לתבנית חשיבה כפי שמוצגת תגרום לפספוס עסקאות טובות. אולם זהו בהחלט צורת חשיבה שאימצתי שמכניסה אותי למצב ששואל שתי שאלות חשובות:
- האם יש סיבה
- מי שולט במחיר
הבהרה: כדי לאתר סיבה איכותית נדרש ידע נוסף שאינו מוצג במאמר.
אופיר הסבר חשוב שכל סוחר חייב לדעת
תודה רבה שאתה משתף בידע הרחב שלך
עלה והצלח
חנוכה שמח 2017
תודה רבה אילנה יקרה.
אופיר תודה רבה, הסבר ברור מאוד ומאיר עיניים